Nyheter

SBI stöder Musikhjälpen 2015I år riktar Musikhjälpen ljuset mot klimatrelaterade katastrofer med temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Årets insamling går till förebyggande insatser för att fler människor världen över ska överleva och inte behöva lämna sina hem på grund av dessa katastrofer. Uppdraget att leda den 150 timmar långa insamlingen, som i år kommer att direktsändas från vår hemstad Linköping, har gått till trion Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor.

Läs mer om Musikhjälpen

musikhjälpen 2015

Bildinnehavare: Sveriges Radio

Detta tycker vi på SBI är en stor och viktig insats, och som Sveriges största biogasproducent ser vi givetvis en direkt koppling mellan klimatförändringarna och den klimatnytta som biogas, som en av flera förnybara energibärare, kan bidra med när fossila bränslen ersätts av förnybara.

SBI kommer därför inte i år att ge bort julklappar till kunder och anställda, utan den summa detta motsvarar (plus frivilliga bidrag från personalen) kommer istället att oavkortat gå till Musikhjälpen.

Nu uppmanar och utmanar vi alla andra att göra samma sak!

Information om hur man betalar till Musikhjälpen finns här

Om Swedish Biogas International

Swedish Biogas International ger lokala lösningar på globala frågor genom att projektera, bygga och driva biogasanläggningar i Sverige och utomlands.

Den kretsloppsanpassade biogas Swedish Biogas International framställer kan användas till fordonsbränsle, elproduktion eller uppvärmning. Biogasen är en fullvärdig och miljövänlig energikälla, framställd ur lokala råvaror och restprodukter. Företaget, med säte i Linköping, har 34 anställda och omsatte cirka 180 miljoner kronor 2014.

www.swedishbiogas.com