Jobba hos oss

Platschef Västerås Biogas

Swedish Biogas International Västerås AB är ett samägt bolag mellan Swedish Biogas International AB (SBI) och Arosbygden AB. SBI, är ett expansivt företag ägt av Gasum, som i år producerar ca 28 miljoner m3 miljövänligt drivmedel, varav Västeråsanläggningen står för ca 3 miljoner m3. Vi bidrar till en minskad klimatpåverkan med drygt 80 000 ton koldioxid/år. Läs mer om SBI på www.swedishbiogas.com.


Vi söker en platschef till vår produktionsanläggning i Västerås.

Som platschef kommer du att;

  • Ansvara för produktion och drift för att nå uppsatta produktionsmål.
  • Arbeta praktiskt i verksamheten tillsammans med dina medarbetare samt ingå i beredskap.
  • Hålla en god relation och kommunikation med berörda delägare, entreprenörer, leverantörer och kunder.
  • Erhålla löpande driftssupport från centrala funktioner som t ex ekonomi, process, service & underhåll.
  • Ingå i företagets platschefsgrupp.

Kvalifikationer: Vi söker en person med starkt driv samt ett positivt och tydligt ledarskap. Att jobba med förebyggande underhåll, felsökning, reparationer och driftsoptimering såväl praktiskt som vid skrivbordet via styr-, underhålls- och affärssystem, är vardagssysslor. Vana från av liknande verksamhet eller maskinutrustning är meriterande. Övriga egenskaper som vi anser värdefulla är att vara resultatorienterad, förstå ekonomi samt kännedom om relevant miljö- och arbetslagstiftning. Strukturerad och ordningsam med förmåga att skapa goda relationer. Vi ser gärna att du har erfarenheter från liknande verksamhet och ett brinnande intresse för produktion.

Kompetenskrav: Passande teknisk/biologisk utbildning samt lämplig och välmeriterad arbetslivserfarenhet. Goda referenser från bl a arbetsledning. Kunna formulera sig väl i tal och skrift. Språkkunskaper i engelska. Körkort.

Tillträde och lön: Efter överenskommelse.

Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt, berätta om dig själv, dina erfarenheter och vad du har för drivkrafter. Bifoga CV. Tjänsten tillsätts när vi hittar rätt person.

Ansökan ställs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och frågor om tjänsten besvaras av tf VD/Produktions- och råvaruchef Lars Sjösvärd, 070 316 61 62 eller Produktions controller Anneli Ahlström, 072 068 16 88.