News

Swedish Biogas International ökar takten för förnybar energi i Indien


Swedish Biogas International AB Logo

SBI besökte Indien i vecka 40 som deltagare i en svensk företagsdelegation under ledning av ambassadör Harald Sandberg, samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan och Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma.

Som en direkt följd av besöket i Indien kommer SBI att medverka i det besök Indiens energi- och gruvminister Piyush Goyal genomför i Sverige vecka 44.

Swedish Biogas Internationals kunskaper och erbjudande passar utmärkt in i den indiska regeringens ambitiösa program för att snabbt öka användandet av förnyelsebara energikällor. Waste to Energy är ett begrepp i Indien och biogas är just den förnybara energikällan som efterfrågas mest.

SBI och samarbetspartners kommer under ministerbesöket presentera möjligheterna för en storskalig effektiv biogasproduktion för att försörja satsningar på biogasdriven kollektivtrafik.

 

För mer information kontakta: Erik Woode - Marknadschef, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 013-991 96 63

Om Swedish Biogas International

Swedish Biogas International ger lokala lösningar på globala frågor genom att projektera, bygga och driva biogasanläggningar i Sverige och utomlands.

Den kretsloppsanpassade biogas Swedish Biogas International framställer kan användas till fordonsbränsle, elproduktion eller uppvärmning. Biogasen är en fullvärdig och miljövänlig energikälla, framställd ur lokala råvaror och restprodukter. Företaget, med säte i Linköping, har 34 anställda och omsatte cirka 180 miljoner kronor 2014.

www.swedishbiogas.com

Find us!

Address
Gjuterigatan 1B, 582 73, Linköping
Phone number
+46 (0)13-465 08 85